Community Center Trail

This trail will provide an important link between the newly renovated Nederland Community Center and the downtown area.

The trail replaces an existing trail which was badly eroded, very steep and rocky. A challenge in designing this trail was providing ADA access down a steep hillside, while reducing the need for extensive grading and avoiding existing trees and utilities. Also challenging was the need for a trail with minimal year round maintenance.

Low stone walls were designed, bordering the path which will be surfaced with asphalt. The design calls for seating areas at key points along the trail to provide users with a pleasant area to pause and enjoy the view. Currently under construction, the trail should be completed as part of a GOCO funded grant by the fall of 2009.